Dåligt bloggande

FÖRLÅT mina trogna läsare att jag bloggar dåligt, känner att jag har en del annat för mig. Idag har vi lussat på tre olika ställen bara, så jag passade på att åka hem på eftermiddagen och hälsa på min härliga familj. Även extramamma Maria var där med lite fika, det var hur mysigt som helst. Jag hälsade även på mina gymnaster en stund som i helgen hade gjort en grym insats på RC3! Jag saknar er mina prinsessor <3
Sen har vi bara haft myskväll på hotellet, kollat på love actually.
Tänkte bjuda på två klipp från konserten i Johannebergskyrkan igår ifall ni vill höra lite skönsång ;)

Imorgon ska vi upp halv sex, så nu MÅSTE jag sova. God natt!

Famous lucia in Sthlm

Idag har vi varit på vår resa till Stockholm. Åh det är SÅ skönt att det är över, jag tycker det är jobbigt att åka tåg. Men det gick sjukt bra, vi är så nöjda. Leif Pagrotsky, Karl-jan Grankvist, Anita Strandell, Lill Lindfors, kulturministern och Mexikos ambassadör var några som njöt av vår sång och som tyckte det var fantastiskt fin. Vi fick höra att det var det finaste i luciaväg någonsin, det är ju grymt att få höra. Lina filmade en låt, nämligen jul jul, här får ni lyssna:

Jag sov för det mesta på resan, sen beställde vi hem kinamat och mös på rummet, Ellie strippade lite. En helt okej kväll med mina luciaflickor.
För er som är intresserade av vårt schema så ser det ut som följande:
*08.30 Sjunga för Scandics frukostgäster
*11.00 Soundchecka i Nordstan
*12 Sjunga i Nordstan
*16.30 Konsert i Johannebergskyrkan med Sölvguttene

Så om ni vill får ni gärna komma och kolla i Nordstan imorgon!
Sånna här fina bilar kör vi runt i. Dom heter Moa och Lambert.



Anna och jag igår



Göteborgs luciatrupp åker tåg



På konserthuset innan intåget

Nu taggar vi luciatåg imorgon. Godnatt!

Fredagsmys=luciamys

Morgonen började med frukostbuffé, sen var det dags för MIG-frukost i Vasakyrkan. Det var rätt maffigt, en fullsatt domkyrka och grym akustik. Harald Treutiger och David Lega satt i publiken och kollade på oss :) Vår luciamamma filmade oss en snutt så här får ni ett litet smakprov (vi altar hörs ju knappt, sjöng högre!):

Efter det har vi sjungit på massa äldreboenden och haft ett gig i Bältespännarparken, det var kallt vill jag lova. Sen har vi avnjutit en god middag på Palace, och dit ska vi också tillbaka nu för att sjunga lite för middagsgästerna. Så nu måste jag sätta på mig linnet, knyta bandet rätt och sätta på mig luciaskorna som skaver. Aj. Jag lägger nog in bilder ikväll.
För er som vill följa luciabloggen klicka HÄR.

Första luciadagen

Nu är våran första dag avklarad. Vi började med äldreboende i Angered, sen åt vi lunch på Palace. Efter det var det dags för luciaskola. Väldigt intressant faksitkst, dom berättade att det egentligen inte alls hade med helgonet i Italien att göra, utan att det egentligen är en svensk tradition, och det man klär ut sig till är egentligen inte ett helgon utan en bebis, nämligen jesusbarnet. Tärnor är ogifta kvinnor. Så vi är helt enkelt ett gäng ogifta kvinnor som tävlar om att bli jesusbarnet. Det är ju jättekonstigt.
Såhär ser de ogifta kvinnorna ut när dom är i parkeringshuset i Nordstan efter första giget.



Jag och kandidat nummer fem på Palace


Efter det fick vi rundvandring på hotellet. Poolen, gymet, frukostbuffén m.m, jag tror vi kommer trivas bra här faktiskt. Våra rum är jättefina, vi har vår utsikt rakt in i Nordstan, så om du shoppar på Bianco så kan vi vinka. Vi har varit och köpt julpynt och gjort det lite mysigt.
Vid fem åt vi middag på Palace, sen lussade vi på GP-huset, det var väldigt uppskattat. Efter det har vi bara slappat på hotellet, vissa har simmat och tränat.
Vårat rum med julgran och adventsljusstake och Nordstan i bakgrunden.

Röstningen har börjat :)

NU har röstningen börjat. Ni får jättegärna ringa! Puss på er.
099 312 07


Hej då älsklingar

När jag kom hem från repet idag så var mina två hjärtan Sanna och Frida här. Dom hade köpt med sig ost och kex så vi satte oss och mös på mitt golv (min säng var för stökig, jag packar) I vilket fall så kommer jag sakna dessa två något oerhört. Ni betyder allt för mig. Jag älskar er.
Imorgon gäller det. Då checkar vi in!
Och på söndag gott folk, då får ni gärna komma och kolla när vi sjunger i Nordstan klockan 12.00.
Nu måste jag sova, ska upp tidigt och packa ner alla då förhoppningsvis torkade kläder. Sista natten på ett par veckor i min egen säng. Jag ska Njuta!



SÅ FÖRBANNAD

Rösterna som kommit in har INTE registrerats, man kan inte börja rösta förrän torsdag!! Min söta chef har gjort värsta kampanjen och mina förskolebarns föräldrar har röstat och lagt pengar på detta... Så går pengarna upp i rök. Åh jag är så arg...

Nyklippt och macägare

Idag har jag varit hos frisören och fixat till lite :) Vi lyssnade på våra klipp i salongen, hihi märkligt. Sen gick jag och impulsköpte en dator, så nu är jag en nöjd tjej!


Våra sångklipp på hemsidan

WOW tjejer, våra klipp ligger på hemsidan. Klicka på bilden för att lyssna på oss, sen klickar man på en och en så får man höra oss sjunga.



Göteborgs lucia i tidningen

Idag var vi i tidningen för första gången :) Står dock i tidningen att alla kandidater finns på hemsidan, kanske dags att uppdatera den snart? Dock blir jag lite ledsen av bilden, men vad sjutton vi är ju med i Göteborgs lucia tjejer!


Klaaad

För en gångs skull mår jag INTE illa. Vinet som gör det. Dock lämnade Patrik mig för någon annan tjej, men vad gör det när man mår bra..? Jag vill åka till stan, men har inga vänner ikväll, så det blir hemma med gamlingarna.

Vill ha dig i mörkret hos mig.

Kronan

Jag har provar kronan shalalala, mina öron passa sådär bra.




Igår skulle jag gått ut för att fira Niklas som fyllde år, men jag mådde så sjukt illa, så istället blev det att bli hemma med Sofia, Sandra och Tommy. Men det blev ju ganska trevligt ändå.
Tjofaderittanlambo


Barnsjukhuset

Igår var vi på barnsjukhuset och hälsade på. Vi spelade in några låtar tillsammans med barnen (vi sjöng, dom tittade), sen var det en kille som stannade kvar och kompade oss lite på gitarr, han var grym. Vi fick en rundvandring och dom berättade om sjukhuset, det var faktiskt mycket mysigt. Har man någon gång ett sjukt barn vill man ju att det hamnar där. Om jag var barn hade jag gått loss på lekterapin!


Vi tjejer i studion




Jag i sinnenas rum, usch vad berörd jag blev här inne.


Sen var det rep som vanligt, denna dag i cafét så vi fick lite publik då och då. Det gick ganska bra, men jag är lite nervös. HUR SKA MAN KUNNA ALLT? Nästa vecka börjar vi. Det är ju sjukt.


Förresten här är jackorna när vi har dom på oss:




Idag blir det jobb, det blir mysigt. Fredag är det också. Ikväll blir det fest. Puss å kram.

Att shoppa gratis.

Idag har vi fått våra bilder. Jag är SÅ onöjd. Faktiskt till och med lite ledsen. Sofia skickade en av bilderna på mig för ett tag sen, och den är så himmla fin. Men den hade dom inte valt. Dom hade valt den enda bild där jag inte ler. Nej, jag är lite ledsen för det faktiskt.

Men en sak som är rolig är att idag har vi fått jacka, skor, väska, halsduk, handskar, mössa, leggins, underkjol, linnen och en klocka av vår luciamamma. MYCKET pengar i det vill jag lova. Och det liksom får vi. Sjukt. Jag orkar inte ta bilder på grejerna, men några har jag hittat:

  

Här är i alla fall jackan och väskan. Sjukt snyggt!


Ögoninflammation

I morse var det svårt att öppna ögonen. Dom satt liksom ihop, därav inget jobb idag. Men imorgon blir det jobb ändå. Jag får helt enkelt tvätta händerna och inte ta för mycket i barnen.

Idag ska vi få våra Sebago-jackor och klockor som vi luciatjejer ska få, skoj! Vi ska även till Lindex för att prova andra kläder som vi ska få, och till ecco för att prova skor. Härligt!

Jag har idag på min sjuka dag köpt mig en iPhone. Ååh jag vill ha den nu nu nu. Jag hittade ett abonnemang på halebop som jag inte kunde motstå. Att betala 5000:- för telefonen, och sen bara 149:-/mån i 12 mån. För det får jag gratis surf, gratis sms och 19 öre/min till alla nät. Jag pratade med en på tele 2 om hon kunde övertala mig om ett bättre abonnemang, men hon sa att dom inte har sånna erbjudanden, så då får det helt enkelt bli Halebop. Längtar tills min bäbis kommer...


Härliga helg

Spat var helt underbart. Första dagen lekte vi lite lekar och repade några låtar. Vi gjorde en liten hyllningsfilm till vår sångpedagog Elisabeth, men vi hade mer uppfattat rörelserna än det musikaliska. Men vi hade skoj. Vi lekte en "hjärta och spöke"-lek där alla fick berätta om vad vi tyckte skulle bli kul och vad man var lite rädd för inför luciaperioden. Nyttigt tror jag.



Efter det checkade vi in på våra hotellrum. Jag och Sara delade rum, mysigt var det.



Sen gjorde vi oss iordning och gick ner för att äta härlig trerätters middag. Förrätten (rökt ren) var typ det godaste jag någonsin ätit.





Kvällen slutade med lite sällskapsspel och mys framför tv:n. Lördagen erbjöd hotellfrukost och några timmar i detta fantastiska spa! Det var bara Hannah som hade kameran med sig in på spat, så jag har inga egna bilder på hur det såg ut, men bjuder på andra bilder så ni kan få se hur det ser ut.






Efter att man kände sig utvilad och ren kom jag hem och gjorde mig iordning för att fira Sofia som fyller 19 idag. Grattis till dig min fina. Det blev Viktoria där jag åt en god hamburgetallrik och drack några glas vin med härliga vänner. Det var en rolig kväll, dock mår jag inte så bra idag. Det var knappt värt det.



Födelsedagsbarnet och brorsan



S.Wilson M.Johannesson



Gossigaste bilden!


Just det! Jag glömde berätta en sak. Jag gick vidare i Sunwing-grejen. Showartistjobbet som jag gjorde audition för. Känns som ett skämt, jag gjorde en usel audition. Men men, deras val. Så imorgon ska jag på info- och intervjudag. Det blir spännande! Jag hör av mig imorgon om hur det gått.

Puss och godnatt mina kära.




Nu väntar SPAAAAA

Igår tog vi ett glas vin på Viktoria efter repet. Det var mysigt.



Sen spred vi julefrid i stan genom att tralla jingle bells.





Nu ska vi på SPAAAAAAA :D Hej då, vi hörs imorgon då det blir party!



Roligaste repet!

Det var såå roligt att repa igår. Det var tyska journalister där för att skriva om oss i Frankfurter Allgemeine, så därför fick vi prova våra linnen och allt för att dom skulle få se ett "riktigt" luciatåg.

Lina filmade en snutt när vi sjöng, det är ett smakprov på hur vi kommer att låta, men vi har ett par veckor kvar att repa, så förhoppningsvis kommer vi att låta bättre när perioden startar ;)



Vi står förresten i kandidatordning, jag är alltså kandidat nummer sju.


Nya brills

Jag har köpt nya brills. Vet ni hur bra jag ser nu eller? Jag är såå nöjd, haha. Förhoppningsvis behöver jag bara ha dom i några månader till, då jag förhoppningsvis ska kunna se så här bra utan galsses. Det är lycka det!



Vecka 44 slut.

Crawford är slut, och jag ska tillbaka till jobbet imorgon. Känns rätt bra ändå.
Skulle ha gått ut igår, men jag mådde så himmla dåligt så det blev bara crawford sen hem. Konstigt, fattar inte varför jag mår så illa hela tiden. 
   Idag blev jag kidnappad av Patrik och Tommy och vi åkte till pizzerian, sen har jag bara varit på craffe hela dagen och kollat finaler. Självklart gjorde min sötaste Sofie det avgörande målet i sudden i sin final. Hon är ju den bästa.

Nu blir det lite levande ljus och ensam mamma söker.

Lördagsgodis

Jag ÄLSKAR lördagar. Var bara tvungen att säga det.
Igår var det craffe, Martin och Gustav åkte ut i gruppen, Patrik åkte ut i kvarten tror jag det var. Efter det åkte jag hem till Sanna där jag hittade mina föräldrar, hennes föräldrar, Linn och Klas. Så där fastnade jag ett tag, det var mysigt. Sov i natt hos pappa och fick en härlig frukost tillsammans med min bror soldaten.
Solen skiner och jag är happy. Snart ska vi hjälpa Majsan (Sannas mamma) att flytta till sin nya lägenhet sen ska jag till Craffe. Hoppas ni har en underbar lördag, för det har jag!

Trött Torsdag

Det är redan torsdag, shit vad fort tiden går! Eller förresten, det är snart fredag. Idag skulle vi ha bloggutbildning med lucia. Antal närvarande luciakandidater: 1. Japp, jag var den enda där. Trodde nästan att det var inställt. Men men, jag fick en liten privatlektion där, sen kom som tur var dessa två personer och joinade mig och Eva:



Sen kom även Sarah, så det blev ju i alla fall ett rep. Tre första sopraner och en... bas. Good game. Nu kan jag bered en väg som ett rinnande vatten. På tisdag kommer en tysk journalist och ska intervjua oss och ta kort på oss, han vill skriva lite om svenska traditioner. Då får man äntligen användning för sin deutsche Kunskape, sehr gut! Vi fick därför prova våra linnen idag för vi ska ha dom på oss på tisdag. Hihi undrar hur det blir.

Trampettvarven från tävlingen

Lyckades få trampettvarven till Youtube. Varven börjar inte förrän efter 1 minut ungefär.



Inspelat och klart

Nu var inspelningen färdig. Skönt på ett sätt, men ändå inte. Jag fick sjunga så långt jag ville i låten, det var ju bra. Adams julsång blev det. Men jag var inte nöjd. Min röst var inte alls bra igår och jag blir så konstigt nervös när jag ska spela in. Att det inte får vara falskt, så jag får liksom problem med andning och allting. Men men, det blev nog okej. Sen pratade vi också in "Hej, tack för att du röstar och ger bidrag..."-snutt som kommer höras i telefonen när man röstar.


På inspelningsplats




Jag och goa, goa Hannah


Crawford har satt igång, så nu är hela familjen i full rulle. Imorgon är det lite äldre som spelar, det blir lite roligare att kolla på. Nu blir det bonde söker fru med mamma :)

Bloggdax

Har ni märkt att jag vintrat till min blogg lite? Jag har också lagt upp en bild på mig själv som ärta där uppe i hörnet, den gillar jag! Och dessutom har jag en gilla-knapp längst ner, det är mäktigt.

Igår var jag ute med Katta som fyllde år (GRATTIS), men eftersom dom var sjuka på jobbet så var jag tvungen att gå in och jobba idag, därav bloggtorkan. Det var i alla fall en mysig jobbdag, tur att man har så goa jobbarkompisar och så UNDERBARA barn.

I helgen var mina gymnasttjejer och tävlade i Tranemo. Jag är väldigt nöjd med deras insats då det var första tävlingen med SM-bedömning. Och en eloge till (snart) 10-åriga Cornelia som bara tränat med oss under någon månads tid, hon gjorde en kanondebut! 
   Jag filmade med min nya videokamera, men när jag tog dom till datorn var det fel format, och när min bror skulle göra om dom försämrades kvalitén och dessutom fungerar bara hoppvarven... Men jag har en film från förträningen på matta, håller på att försöka lägga den på facebook, men det står att det är en timma kvar så jag får nog göra det imorgon.








RSS 2.0